بیانات امام خامنه ای

زن باید ضرورتهای مرد را درک کند و بر او فشارِ روحی و اخلاقی وارد نسازد. کاری نکند که او در  امر زندگی مستأصل شود و خدای ناکرده متوسّل به راههای خلاف و نادرست شود. باید او را به ایستادگی و مقاومت در میادین زندگی تشویق کند و اگر چنانچه کار او مستلزم این است که مثلاً نمی‌تواند یک مقداری به وضع خانواده رسیدگی کند، این را مرتّب به رخ او نکشد.

زندگی امام خمینی (ره)

امام علاقه و محبت وافری به همسرشان داشتند و این دوست داشتن با احترام خاصی همراه بود. امام در پاسخ به این سؤال که شما چرا این قدر به خانم علاقه دارید؟ می فرمودند: برای اینکه خیلی وفادار بوده، خیلی فداکار بوده. زجری که خانم کشیده، هیچ کس نکشیده. همیشه به خانم می گفتند: از من راضی باش، من خیلی در حقت بدی کرده ام.

سیره اهل بیت

 حضرت فاطمه علیهاالسلام در طول مدت شوهردارى خود با امیرالمؤمنین، در هیچ فرصتى حریم آن حضرت را نادیده نگرفت و در مورد شخصیت آن بزرگوار کوتاهى نکرد. تا جایى که امیرالمؤمنین در این باره میفرمایند: سوگند به خدا زندگى با صفاى من و فاطمه علیهاالسلام طورى بود که نه من او را به خشم آوردم و نه او مرا به خشم آورد و نافرمانى کرد، حتى غصه‏ هاى دیگرم با حضور او و تماشاى جمالش برطرف می‏گردید. این حدیث شریف که از دل آتشین على علیه‏السلام در فراق فاطمه علیهاالسلام برخاسته است، نشان می‏دهد که دختر رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله تا چه میزانى در اطاعت شوهر بود و کوچکترین اسائه ادب از او دیده نشد.

فاطمه ‏ى زهرا علیهاالسلام در خانه‏ ى یکى از افراد عادى اجتماع زندگى نمیکرد بلکه در خانه‏ ى دومین شخص اسلام یعنى سپهسالار شجاع و نیرومند اسلام و وزیر مشاور مخصوص نبى گرامى زندگى میکرد. موقعیت حساس اسلام و شوهرش را بخوبى درک میکرد و می‏دانست که اگر شمشیر على (علیه‏السلام) نباشد، اسلام چندان پیشرفتى ندارد. فاطمه (علیهاالسلام) در یکى از مواقع بسیار حساس و بحرانى اسلامى در خانه ‏ى على زندگى میکرد. سپاه اسلام همیشه در حال آماده باش بود. در هر سال چندین جنگ واقع می‏شد و على بن ابی‏طالب علیه‏السلام در تمام یا اکثر آن جنگها شرکت داشت. زهراى عزیز از مسئولیت سنگین و حساس خودش خبر داشت و از حدود تأثیر و نفوذ زن در روحیه‏ ى شوهر کاملاً مطلع بود. میدانست که زن داراى چنان نفوذ و قدرتى است که به هر طرف خواست شوهرش را می‏برد. می‏دانست که ترقى و عقب‏ ماندگى و سعادت و بدبختى مرد تا حد زیادى، به روحیات و چگونگى رفتار زن بستگى دارد. خبر داشت که خانه بمنزله‏ ى سنگر و آسایشگاه مرد است و وقتى از میدان مبارزات زندگى و برخورد با حوادث و مشکلات دنیاى خارج خسته شد به آنجا پناه می‏برد تا تجدید نیرو کند و خودش را براى کار و انجام وظیفه آماده نماید و ریاست این آسایشگاه مهم به عهده‏ ى زن واگذار شده است.

 

خاطرات جانبازان

همش گفتن: چرا هر بار که حال شوهرت خراب میشه می ایستی جلوش و ازش کتک میخوری؟ گفت: اگر خودمو نندازم جلو، شروع می‌کنه خودش رو می‌زنه، آنقدر می‌زنه تا داغون شه، آخه توی جنگ موج اون رو گرفته، دست خودش نیست. می ایستم که به جای خودش، من رو بزنه. واقعا هم دست خودش نبود. چون بعد از آروم شدن، با گریه از زنش معذرت خواهی می کرد. شرمنده بود... سرش پایین بود ... فقط اشک می ریخت.